Løpende rigg: 

Det finnes mange alternativer innen tau, og for å kunne tilby riktig tau for ditt behov har ikke Masthead bundet seg til en tauleverandør, men står fritt til å velge det som passer ditt behov. 

Den mest brukte tauleverandøren i Masthead er King Fisher Ropes. 

Racing Dyneema 78: 

Racing dyneema har SK78 kjerne og varmebehandlet polyester ytterfletting. Tauet er produsert av den italienske tauprodusenten Gottifredi Maffioli og er godt egnet for storseil og genoafall og for regattabåter. Tauet strekker seg 1% ved 20% av bruddstyrke. 

Dyneema Cruise: 

Dyneema Cruise er et prisgunstig alternativ, som egner seg for fall som en oppgradering for polyester. For kresne seilere er tauet et godt alternativ der man vanligvis ville brukt polyester. Tauet har SK38 kjerne og strekker seg 2,8% ved 20% av bruddstyrke 

Braid on Braid Polyester: 

Braid on Braid polyester er et polyestertau som er svært godt å holde i. Tauet er lett å spleise og kan brukes til alt mulig, der strekkfasthet ikke er helt nødvendig. Tauet strekker seg 3,7% ved 20% av bruddstyrke. 

Rig 12 og Rig 12+ 

Rig 12 er ren SK 78 dyneema. Tauet er lett å spleise og enger seg til mange applikasjoner. Rig 12 + er forhåndsstrukket og er godt egnet til for eksempel akterstag. Rig 12+ er hardere og vanskeligere å spleise. Tauet kan også skaffes i Dyneema SK99 eller DM20. 

Spleisearbeid: 

Masthead riggere utfører spleisearbeid på tau vi leverer, slik at du kan få ditt tau med ønsket sjakkel i riktig lengde. 

Kontakt oss