Stående rigg: 

Alle Masthead riggere har wirepresse fra wireteknik og kan levere wire fra 2,5mm til 16mm på stedet eller på bestilling avhengig av modell på wirepressa. 

De ulike produktene vi bruker til stående rigg er: 

1×19 wire: 

1×19 flettet wire er den mest vanlige wiretypen som brukes til stående rigg. 1×19 er en stabil wiretype som strekker seg lite. 

1×19 og 1×36 compact strand: 

Compact blir ofte kalt Dyform wire og er en mer kompakt wire enn vanlig 1×19. Kompaktheten gjør wiren mer strekkfast og erfaring tilser at den har lengre levetid. Compact wire er sterkere enn vanlig 1×19 og kan i mange tilfeller brukes for å gå ned i wiredimensjon. 

7×19 wire: 

7×19 wire er en mer fleksibel wire og brukes gjerne der wire skal gå over en trinse. 7×19 wire egner seg godt til bruk med taluritt, så vel som terminal. Også kalt silkewire 

Rod:

Rod er ikke flettet, men stål tvers gjennom. Rod må stukes i egen maskin. Masthead riggere kan levere rod på forespørsel, Southern Cross Spars har rod stukemaskin og lagerfører en del rod-terminaler. 

Dyneema:

Dyneema er kjent som verden sterkeste fiber, sett opp mot egenvekten. Dyneema er godt egnet som akterstag og lensetakler, men er ikke anbefalt brukt som erstatning for stående rigg, da dette er en fiber som strekker seg mer enn stål. 

Masthead bruker blant annet wireterminaler og wire levert av Blue Wave. Da er vi sikre på at kvaliteten er ivaretatt på best mulig måte. 

Wirekonstruksjoner: 

Vi leverer også wire til mange andre formål enn stående rigg. Wire er brukt til mange formål. Blant annet som rekkverk eller andre arkitektoniske konstruksjoner. 

Kontakt oss