Seilservice AS er landets sydligste riggeverksted. Vi dekker Sørlandet og har lang erfaring med riggsjekk, opp- og nedrigg av master, reparasjoner, vedlikehold, levering av nye master, tilpasning av deler, service og innstallajson av wincher, service og levering av nye rullesystemer og mye mer.

Vi har et stort seilloft med riggverksted sentralt i Kristiansand. Det ligger tett på mange båthavner og også E18. Her har vi en moderne terminalpresse som kan lage vaier opp til 16mm. Seilservice AS er autorisert Seldén forhandler. Vi har god erfaring med montering av Furlex rullesystemer, Rodkick til bom, CX og GX ruller til Code seil og gennaker, genoa vogner, blokker og andre deler. Vi har også en del reservedeler på lager. Vi oppgraderer master med nye systemer og leverer også nye master.

Vi har også god erfaring med Sparcraft, Z-spar, John Mast og andre leverandører. Vi fører også merker som Harken, Facnor, Profurl, Karver, Bartels, Bamar, Lewmar, Antal, Ronstan og flere.

Tauverk og spleis

Som riggere jobber vi også mye med tauverk. Vi spleiser med og uten strømpe, rundspleiser og lager også softsjakkel på skjøter og fall. Skjøte og fall kan strippes for å redusere vekten på tauet. Det er er stort utvalg blant kvaliteter på tau og som riggere kan vi finne det riktige tauet til ditt behov. I Masthead organisasjonen har vi en god avtale med Kingfisher Ropes som vi bygger lager for i Norge sammen med andre i organisasjonen.

Riggsjekk

Seilservice AS har sammen med andre riggere utviklet en omfattende og presis riggsjekk prosedyre og sjekkliste. Etter en riggsjekk får kunden et dokument for tilstanden på riggen. Her vil det også være beskrevet hva som evt må utbedres.

En riggsjekk går gjennom alle vitale deler på stående og løpende rigg. I tillegg sjekker vi dekksutstyr og annet riggutstyr tilkoblet til masten.

Riggtrim

Vi har lang erfaring med trimming av rigger. Fra enkle master til mer avanserte karbonrigger. En godt trimmet rigg, reduserer slitasjeskader betraktelig.

Om Seilservice AS

Seilservice AS ble etablert i 2015 og har et stort seilloft med moderne symaskiner og utstyr. Vi representerer OneSails i Norge. OneSails er et verdensomspennende nettverk av service og produksjonsloft av høykvalitets seil. Vi er også eneste seilprodusent i verden med en egenutviklet seilmembran, 4T Forte som er ISO sertifisert for å være 100% resirkulerbart.

Et produkt vi har utviklet med vår gode rigg og seilmakererfaring er eksklusive solseil. Seilservice AS har levert solseil til private kunder, kommuner, bedrifter og restauranter.

Seilservice AS drives av Michael W. Henriksen som er utdannet Seilmaker og har jobbet i bransjen siden 1996. Med svennebrev fra With Marine har Michael kommet seg rundt i verden som seilmaker. Halsey Lidgard i Australia, produksjon av nye seil til regatta seilere i Vest Australia. North Sails i København, produksjon av nye seil til tur og regatta, Volvo Ocean Race og super yacht seil. På North Sails Palma med hovedfokus på service og vedlikehold av super yacht seil. Videre til et Italiensk Americas Cup lag som seilmaker fra 2005-2007. Etter Americas Cup var han med på å starte Seil & Rigg AS og jobbet der frem til han startet Seilservice AS i 2015.

Hjemmeside