Bodø Rigg og Seil AS ble stiftet i april 2021 av undertegnede (Nils Eldby).  Jeg har nær 40 års erfaring som flymekaniker/maskinist på redningshelikopter i Forsvaret.  I tillegg har jeg de siste 17 årene vært aktiv seiler.  Hovedsaklig turseiler, men det har også blitt en del regattaseiling.

Erfaringen som flymekaniker ser jeg på som nyttig når jeg nå i tillegg til fortsatt å være helikoptermaskinist på SeaKing-helikopter også driver med riggsjekk, vedlikehold- og reparasjoner på rigg, og riggrelatert utstyr på seilbåter.  Det går mye i de samme materialene, og det stilles store krav til nøyaktighet i detaljene.  Det jeg har gjort det siste året er for det meste riggsjekker, men det har også vært reparasjoner og utskifting av rekkewirer, forstag med rullesystem, ned/oppmontering av mast, strukturelle reparasjoner ifm. sprekker i mast ut fra salingshorn, utskifting av rekkewire, og service på wincher.  Jeg har også oppgradert en båt med å montere Seldéns E40i (elektrisk falwinch), og elektrisk Furlex.  Jeg har dessverre ikke noen butikk hvor kundene kan se de ulike produktene jeg kan levere, men har du noe du trenger kan jeg helt sikkert skaffe det.  Det jeg har liggende er noen windexer, og noen fall.  Ellers har jeg en hydraulisk presse for å valse terminaler på wire så tilpassing og utskifting av stående rigg og rekkewirer kan nå gjøre lokalt i Bodø, eller jeg tar med utstyr, wirer, og terminaler og kommer dit hvor båten befinner seg.

Som eneste rigger nord for Trondhjem ser jeg det også som sannsynlig at jeg blir å gjøre en del jobber utenfor egen hjemmehavn.  Riggsjekker kan utføres der du er, og er det flere båter i samme havn gir jeg gjerne et tilbud basert på prisen for riggsjekk, reisekostnader og antall båter som skal ha utført riggsjekk.

Når dette skrives, midt i desember, er det ikke den store aktiviteten her, men jeg har liggende en ny rigg som skal monteres sammen, og settes på en båt som har hatt et ublidt møte med en bru.  Jobben er overkommelig, men årstiden vi nå er inne i med mye vind og lave temperaturer gjør det hele noe mere utfordrende enn hva det ville vært på sommeren.  Detter er en båt som normalt brukes hele året så da er det bare å kle seg godt, og få jobben gjort.

For mere informasjon om Bodø Rigg og Seil AS kan du sjekke ut min hjemmeside www.bodoriggogseil.no eller ta kontakt på bodoriggogseil@gmail.com.

Hjemmeside