Southern Cross Spars er et riggverksted etablert i 2004. Vi holder til på Blommenholm båtforening i Bærum utenfor Oslo. Vår lidenskap er tur og regattaseiling, og vi leverer det som gjør båten din til en seilbåt.

Utstyrsbutikk:

Vår utstyrsbutikk er full av deler for seilbåt. Her har vi mange kilometer med forskjellige tau for tur og regattaseilere, og en spleisebenk for å kunne tilpasse tau til ditt behov. Butikken har et stort utvalg av blokker fra Harken og Selden, men også fra andre leverandører. Våre skuffer er fulle av reservedeler til for eksempel rullesystemer fra Facnor, Furlex eller Profurl. I butikken hjelper vi deg med kyndig hjelp, enten du vil fikse riggen selv eller la oss gjøre det.

Deler av vår butikk finner du også som nettbutikk.

Riggverksted:

Vi har eget riggverksted på over 100 kvadratmeter, bare 50 meter fra brygga. Siden verkstedet er 23 meter langt, har vi mulighet til å ta de fleste master inn for arbeide innendørs. Her bygger vi også nye master. Vår riggbenk er også 23 meter lang, og her produseres wire opp til 16mm i diameter og rod opp til 12,7mm. På verkstedet lagerfører vi wire, terminaler og strekkfisker slik at vi alltid skal kunne produsere stående rigg til de fleste båter.

Mastehus:

Mastehuset har tak, så riggen kan ligge trygt om vinteren. Siden elokserte rigger ikke skal pakkes inn, og vann / is kan være skadelig for mast og rullesystem ligger riggen luftig og trygt under tak hele vinteren. Riggen er også tilgjengelig om du selv har ønske om å utføre mastearbeid mens riggen er nede.

Brygge:

På vår arbeidsbrygge er det plass til longside fortøyning. Bukten er godt beskyttet mot vær og vind, så båten ligger trygt. Mastekranen er ca. 16 meter høy, så vi kan jobbe i mange master ved bruk av mastekranen. På brygga har vi også utstyrt oss med et stort skap med plass det meste vi trenger av verktøy, på denne måten kan vi jobbe effektivt med din båt.

Riggere:

Didrik Godaker er daglig leder i Southern Cross Spars og rigger. Didrik har lang seilerfaring, er utdannet seilmaker og har jobbet med rigg siden 2007.

Jonathan Hogg har jobbet i Southern Cross Spras siden 2013. Jonathan har lang seilerfraringbåde fra tur og regatta.

Henrik Schelin har jobbet med båt hele livet. Henrik er god på å mekke og ser løsninger der andre møter problemer.

Eirik Hole er en erfaren seiler og rigger. Eirik er aktiv som jolletrener i Asker seilforening.

Vi er til sammen 4 riggere med mye erfaring.

Kontakt oss